PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
Levél a Miniszterelnöknek
2022. október 19. 19:59
Cimkék: pdsz

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

2022. október 7-én  a PSZ és a PDSZ sztrájkbizottsága kezdeményezte az Önnek írt nyílt levelében - a sztrájkról szóló törvény alapján - hogy járjon közbe a sztrájkbizottság ülésének mielőbbi összehívásában. Levelünkre mindeddig nem kaptunk választ, holott a sztrájktörvény a feleknek - jelen esetben a kormány és szakszervezeti oldal számára – együttműködési kötelezettséget ír elő. Álláspontunk szerint ezt a kormányoldal megsérti, mivel hónapokig nem hajlandó a határozatlan idejű sztrájk alatt a szakszervezetekkel egyeztetni.A legutóbbi, 2022. augusztus 30-án történt egyeztetéskor Maruzsa Zoltán azt az ígéretet tette, hogy amennyiben Brüsszelből válasz érkezik, öt napon belül összehívja a sztrájkbizottságban résztvevő szakszervezeteket, és azonnali egyeztetést kezdeményez. Ehhez képest a béremelésről szóló követelésünkről, az ezzel kapcsolatos ígéretről csak a Kormányinfón, 2022. október 13-án  tett bejelentésből szereztünk tudomást.

Véleményünk szerint a sztrájktörvény szellemének nem felel meg, hogy egy hónapok óta tartó, határozatlan idejű sztrájk folyamán a Kormány által delegált fél nem hajlandó a sztrájkot szervező szakszervezetekkel tárgyalni.

Kérjük Önt, haladéktalanul intézkedjen, hogy a tárgyalások folytatódjanak!

Fenti nyílt levelünkben kezdeményeztük kormánybiztos kinevezését is, mert az oktatás válságos állapota ezt indokolja, de erre sem érkezett válasz.

Az ügy fontossága miatt, várjuk mielőbbi válaszát!

Budapest, 2022. október 19.

 

Szabó Zsuzsa PSZ elnök

Komjáthy Anna PDSZ OV elnök 

Kapcsolódó tartalmak
Letölthető állományok
Képgalériák
2022. február 14.
2022. január 16.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2022. március 21. 23:10
2022. március 18. 22:48