PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
Nyilatkozat 2022. 09. 30.
2022. október 01. 18:33
Cimkék: pdsz
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete megdöbbenve értesült a Belső-Pesti Tankerületi Központ nyilvánvalóan jogsértő lépéséről.
Tisztában vagyunk azzal, hogy a munkamegtagadást a munkáltató szankcionálhatja, azonban ennek arányosnak kell lenni az okozott kárral. Ez az intézkedés – a jogviszony azonnali megszüntetése – ennek a követelménynek nem felel meg. A kollégák eltávolítása az iskolából sokkal nagyobb mértékben csorbítja a tanulók tanuláshoz való jogát, mint a polgári engedetlenség idején elmaradt néhány óra.

Az érintetteknek felajánlottuk dr. Nyitrai Károly, a PDSZ ügyvédje segítségét.

Annak érdekében, hogy az oktatásban dolgozók hangot adhassanak jogos felháborodásuknak, 2022. október 14-re a folyamatban levő gördülő sztrájk részeként országos sztrájkot hirdettünk. Ezen a napon lesz 1 éve, hogy a PDSZ és PSZ megfogalmazta sztrájkköveteléseit, melyet másnap eljuttattunk a miniszterelnöknek.

Egy éve alázza a kormány az óvodák, iskolák, kollégiumok, szakszolgálatok munkavállalóit azzal, hogy semmibe veszi a követeléseket és most már tárgyaló asztalhoz sem ül le és már törvény is rendelkezik arról, hogy az állam akadályozza  a pedagógusokat a nyomásgyakorlás végső eszközének  - a sztrájknak – a gyakorlásában. Ezzel a magatartásával sodorta bele például a most eltávolított kollégáinkat, hogy polgári engedetlenséghez folyamodjanak.

Felszólítjuk Hajnal Gabriellát, a Klebelsberg Központ elnökét, hogy mentse fel Marosi Beatrix igazgatóhelyettest.

2022. szeptember 30.

A PDSZ Országos Választmánya
Képgalériák
2022. február 14.
2022. január 16.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2022. március 21. 23:10
2022. március 18. 22:48