PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
Újabb szolidaritási nyilatkozat
2022. január 27. 21:19
Cimkék: pdsz

A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete az alábbi szolidaritási nyilatkozatot juttatta el hozzánk. Köszönjük!

 A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete tagsága nevében kifejezzük egyetértésünket és szolidaritásunkat a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által meghirdetett sztrájkkövetelésekkel, támogatjuk a meghirdetett figyelmeztető sztrájkot.

Közismert, hogy a pedagógus életpályamodell bevezetésével a Kormány hosszútávra megoldottnak állította be a közoktatás fejlesztésének központi elemét, a pedagógusok megfelelő jövedelmi viszonyainak biztosítását. Az eltelt évtized azonban az életpályamodell fokozódó eróziójával kilátástalan helyzetbe hozta a pedagógus társadalmat. Az elemi megélhetési nehézségek nemcsak a pedagógusokat taszították méltatlan körülmények közé, hanem a pályaelhagyás, elöregedés, munkaerőhiány következtében a kor színvonalának megfelelő, korszerű oktatás is mind elérhetetlenebbé vált a következő generációk számára. Ezzel hazánk további leszakadása a fejlett vagy a környező országokhoz képest növekszik. A közoktatás állapota azonnali változást igényel!

 

Elutasítjuk azt a kormányzati magatartást, amely a megegyezés helyett halogatással, nyomásgyakorlással kíván úrrá lenni a kialakult helyzeten.

 

A sztrájk indokolt és jogos!

 

 

Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete elnöksége
Képgalériák
2022. február 14.
2022. január 16.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2022. március 21. 23:10
2022. március 18. 22:48