PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
Aláírásgyűjtés a közoktatási dolgozók helyzetének javítására
2018. október 12. 14:00
Cimkék: akciók, pdsz

2018. október 12-én petíciót adtunk át az Emberi Erőforrások Minisztériumában az oktatásban dolgozók munkaidejének és bérének rendezéséről. Kérjük, amennyiben egyetért követeléseinkkel, a letölthető íven aláírásával, vagy az online petícióban: https://www.peticiok.com/peticio_az_oktatasban_dolgozok_munkaidejenek_es_berenek_rendezeserl fejezze ki támogatását!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete aláírásgyűjtést kezdeményez a közoktatásban dolgozó munkavállalók körében azzal a kettős céllal, hogy csökkenjen a pedagógusok túlterhelése, és rendezzék az ágazatban dolgozók bérét. A petíció négy konkrét pontban fogalmazza meg a célok megvalósulásához minimálisan szükséges követeléseket.

1. Állítsák vissza a pedagógusok kötelező óraszámát a Közoktatási törvényben korábban rögzítettek szerint, de legfeljebb 22 tanórára!

2. A Munka törvénykönyve és egyéb jogszabályok alapján, a többletmunkáért járó ellenértéket minden esetben fizessék ki a munkáltatók!

3. Legalább 50%-os illetményemeléssel rendezzék az oktatásban közalkalmazotti bértábla alapján besorolt munkavállalók bérét!

4. A pedagógusok illetményét meghatározó vetítési alap automatikusan kövesse a mindenkori minimálbért úgy, ahogy azt az eredeti jogszabály előírta!

Kapcsolódó tartalmak
Letölthető állományok
Képgalériák
2019. április 01.
2019. január 29.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2019. április 03. 21:13
2019. március 26. 18:38