PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
Sztrájkbizottsági tárgyalás: a PDSZ megjelent, de nem csatlakozott
2016. április 05. 17:29, Mendrey László
Cimkék: pdsz, ráció
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a mai napon megjelent a PDSZ követeléseinek sztrájktörvény szerinti egyeztetésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára által kijelölt helyszínen és időpontban. Az egyeztetésre szóló meghívó a Köznevelési Kerekasztal mára meghirdetett plenáris ülésének napjára és helyszínére szólt, ezért a március 30-ai, dr. Palkovics Lászlónak írt válaszlevelében már kifejtette, hogy a Köznevelési Kerekasztal nem a sztrájktörvény szerinti egyeztetésre hivatott fórum.

A sztrájkegyeztetés „Köznevelési Kerekasztal” keretében történő tárgyalása sérti a sztrájktörvény 2. § (1) bekezdését, ill. a munka törvénykönyvének 6. § (2) bekezdésében meghatározott jóhiszemű és tisztességes joggyakorlás, valamint együttműködés kötelezettségét.

A PDSZ tárgyalódelegációja - nyomatékosítva, hogy nem kíván részt venni a Köznevelési Kerekasztal munkájában – nem foglalt helyet az ülésteremben, de a közoktatást, gyermekeink jövőjét meghatározó témákra tekintettel továbbra is hajlandóságot mutatott a sztrájktárgyalások folytatására a megjelölt helyen és időpontban.

A PDSZ ismertette a 12 pontos követeléseit kiegészítő további két követelését:

1. Elvárjuk, hogy a Kormány a PDSZ által megfogalmazottakról, a követelések súlyának megfelelő – legalább államtitkári - szinten tárgyaljon!

2. Elvárjuk, hogy a Kormány kijelölt képviselője közvetlenül és kizárólag a PDSZ-szel egyeztessen szervezetünk sztrájk követeléseiről!

Annak ellenére, hogy az ülésteremben jelen volt az államtitkár által kijelölt személy, dr. Sipos Imre helyettes államtitkár továbbra is arra tett hiábavaló kísérletet, hogy a PDSZ-t a Köznevelési Kerekasztal munkájába bevonja, még azok után is, hogy a kerekasztal több tagja jelezte: sztrájktárgyaláson nem kíván részt venni.

A PDSZ a sztrájktárgyalásokat folytatni akarja, ezért – a korábban javasol, 2016. április 6-ai vagy 7-ei időpontokban készen áll az egyeztetések folytatására.

Budapest, 2016. április 5.

a tárgyaló delegáció nevében: Nagy Erzsébet

Képgalériák
2022. február 14.
2022. január 16.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2022. március 21. 23:10
2022. március 18. 22:48