PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
Szolidaritási nyilatkozat
2016. március 23. 22:18
Cimkék: pdsz, ráció
Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) – a március 23-án tartott Szövetségi Vezetőségi ülésen döntött az ágazati Sztrájkbizottság felállításáról, emellett arról is, hogy szolidaritási nyilatkozatban támogatja a közoktatás megújításáért tiltakozó pedagógusok és diákok tervezett akcióit. Az EVDSZ elvárja, hogy kezdődjenek érdemben tárgyalások (minden érintett bevonásával) a közoktatás rendszerének átalakításáról.

A LIGA Szakszervezetek tagjaként, a Szövetség Vezetői támogatják követeléseiteket és döntöttek, hogy felhívást adnak ki szakszervezeti tagjaik, az ágazatban dolgozó munkatársak és a szakszervezeti konföderációk vezetőit felé, melyben felkérik őket arra, hogy fejezzék ki szolidaritásukat a munkahelyeiken és a helyi rendezvényeken való részvételükkel is.

Csatlakozzatok a „kockás-ingben” mozgalom üzeneteihez és bármely szabadon választott módon, NYILVÁNÍTSÁK KI ELÉGEDETLENSÉGETEKET:

- az ország jövője szempontjából különösen fontos a közoktatás rendszerének szakmai és emberi alapú átalakítása érdekében,

- a 2010 decemberében – egyeztetés nélkül – módosított sztrájktörvény megváltoztatását követelve, - az Mt. munkavállalókat hátrányosan érintő szabályozásainak módosítását követelve,

- a rugalmas nyugdíjrendszer kialakítását szolgáló törvények újragondolása követelve.

Méltányos és Tisztességes Társadalmi Párbeszédet és Béreket! Emberséges munkakörülményeket minden magyar munkavállaló számára! Követelünk!

Az EVDSZ egyetértve a LIGA szakszervezetekkel: „A LIGA Szakszervezetek ezért felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul folytasson érdemi tárgyalásokat és kezdje meg a közös szakmai szempontok szerinti átalakítást a közoktatás rendszerében.”

Az EVDSZ szolidáris a pedagógusok 2016. március 30-án megtartandó országos „sztrájkjával”.

Az EVDSZ jelenleg az ágazat munkavállalói érdekében folytat bérharcot, de a munkavállalóink képviseletében és védelmében vívott csatáink mellett, továbbra is figyelemmel kísérjük kezdeményezéseiteket és nem csak megértettük a hívó szavaitokat!

Támogatjuk harcos kiállásotokat és kérjük, hogy juttathassátok el szolidaritásunkat a „sztrájkban” résztvevők számára!

Kívánunk Nektek Sok Sikert és üzenjük, hogy EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Budapest, 2016. március 21.

dr. Szilágyi József s.k. EVDSZ Elnök

Képgalériák
2019. december 24.
2019. december 01.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2019. május 05. 17:16
2019. április 03. 21:13