PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
A PDSZ kongresszusi határozatai
2016. február 21. 12:25, Mendrey László
Cimkék: pdsz, ráció
Az alábbiakban a PDSZ február 19-20-i határozatait olvashatják el.

1. A PDSZ nem vesz részt a kormány által szervezett köznevelési kerekasztal tárgyalásain.

2. A PDSZ részt vesz a Civil Közoktatási Platform munkájában.

3.  A PDSZ kongresszusa határozatban felkéri a PSZ-t, hogy a PDSZ-szel közös sztrájkbizottságban tárgyaljon a kormánnyal. A PDSZ kongresszusa felkéri a PSZ-t, hogy mondja fel a 2013. évi sztrájkbizottsági megállapodást és az abban foglalt sztrájkmoratóriumot.

4. A PDSZ XII. kongresszusa felszólítja az ország valamennyi szakszervezetét, hogy az érdekvédelmi és az általános sztrájkszervezési tevékenységüket hangolják össze.

5. A nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő – pedagógus végzettséggel nem rendelkező – közalkalmazottak és munkavállalók besorolási illetménye, illetve alapbére a pedagógus életpályamodell keretében kerüljön szabályozásra a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 97.§ (20b) bekezdésének és a mellékletének módosításával!

6. A PDSZ XII. kongresszusa felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az 1700/2012. (XII. 29.) Kormányhatározatot, amely kötelezi a munkáltatót az öregségi nyugdíjkorhatárt elért közalkalmazottak jogviszonyának megszüntetésére, és amely az így elküldött közalkalmazottak álláshelyeire létszámstopot rendel el.

7. A PDSZ XII. Kongresszusa megerősíti az előző kongresszusi határozatát, mely szerint elutasítjuk az Nemzeti Pedagógus Karban való kötelező tagságot, és felkéri tagjait, hogy ne vegyenek részt az Nemzeti Pedagógus Kar területi tisztségviselőinek 2016. 02. 22-én kezdődő megválasztásában.

8. A PDSZ XII. kongresszusa felszólítja a kormányt, hogy a középfokú szakképzési rendszerben tervezett minden változtatást függesszen fel. Gondoskodjon a változások szakmai előkészítéséről és azok nyílt szakmai vitájáról.

9. A PDSZ XII. kongresszusa felszólítja a magyar kormányt, hogy tartózkodjon a társadalmat a pedagógusokkal szembeállító kommunikációtól.

10. A PDSZ XII. kongresszusa megköszöni a szülők, a diákok, a szakmai- és szakszervezetek támogatását a közoktatás jobbításáért vívott küzdelmünkben.

Képgalériák
2019. december 24.
2019. december 01.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2019. május 05. 17:16
2019. április 03. 21:13