PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
Sajtónyilatkozat
2016. január 22. 08:42, Mendrey László
Cimkék: pdsz, ráció
Az MTI közleménye szerint az EMMI képviseletében Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár, csütörtökön folytatta a pedagógus szervezetek vezetőivel korábban megkezdett „egyeztetéseket”. Azokkal egyeztetett, akiknek egzisztenciájáról - kivétel nélkül - az emberminisztérium ura - Balog Zoltán – dönt.

Nem vizsgálva azt, hogy mennyire hatékony és mennyire etikus az ilyenfajta „egyeztetés”, a következőket kell megállapítanunk:

1. A kormányzat még mindig azt gondolja, hogy az elemi erővel kitört pedagógus elégedetlenséget a szokásos – megosztó - technikával leszerelheti.

2. A kormányzat még mindig azt gondolja, hogy a közoktatás egyetlen és legnagyobb problémája a megnövekedett adminisztrációs teher.

3. A kormányzat még mindig azt hiszi, hogy a társadalom szembe fordítható a pedagógus társadalommal.

4. A kormányzat még mindig abban a hitben ringatja magát, hogy elég elhitetni a pedagógusokkal, azt, hogy csak ki kell várni a „finomhangolás” végét, és minden rendben lesz.

A kormányzat téved.

A toldozgatás-foltozgatás csak a köznevelési rendszer agóniáját hosszabbítja meg, a rendszerszintű problémák kezelésére nem alkalmas.

A nem is oly távoli jövő horizontján felsejlő - Európa szegényházában vegetáló - posztfeudális világ, persona non grata a 21. század Magyarországán.

Ennek elkerülése – kizárólag – valódi, és színvonalas közoktatással valósítható meg.

Teszünk, és tenni fogunk érte!

Budapest, 2016. január 21.

Képgalériák
2019. december 24.
2019. december 01.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2019. május 05. 17:16
2019. április 03. 21:13