PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
Fizetési felszólítás a KLIK-nek
2015. november 18. 15:16, Szita Róbert - Kiséri-Nagy Ferenc
Cimkék: pdsz, ráció
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) előtti közterületen tartott ma délután sajtótájékoztatót Mendrey László. A PDSZ elnöke fizetési felszólítást nyújtott át a KLIK vezetője képviselőjének.

A sajtótájékoztatón a PDSZ elnöke elmondta, hogy a KLIK megalakulása óta küzd olyan feladatokkal, melyeket láthatóan nem tud megoldani. Ilyen a közoktatásban dolgozók javadalmazásának biztosítása is, mely alapfeladatnak tekinthető.

2013/2014-ben még „úgy ahogy” biztosították a KLIK-es intézményekben dolgozó közalkalmazott pedagógusok bérét és egyéb bérjellegű járandóságukat, a szerződésesek, óraadók azonban már akkor is csak nehezen és sokára jutottak pénzükhöz. Úgy tűnik, hogy a teljes összeomlás 2015-ben következett be, hiszen májustól kezdve folyamatosan jelzik kollégáink, hogy jogos jussuk nem, vagy csak jelentős késéssel érkezik meg.

A folyamatos költségvetési kiegészítések lyukas zsákba ömölve, nyom nélkül tűnnek el. A 2015/16-os tanév kezdetétől nincs pénz az útiköltség, a jubileumi jutalmak, a megbízási díjak, a felmentések, a végkielégítések kifizetésére sem – tette hozzá Mendrey László, aki ezek után az üggyel kapcsolatos jogos kérdéseket is feltette: Hol van a pénz? Hogyan várhat el az állam jogkövető magatartást polgáraitól, ha ő maga jogsértő? Ki ezért a felelős? Meddig tűrjük mindezt?

A sajtótájékoztató után fizetési felszólítást nyújtott volna át a PDSZ elnöke a KLIK vezetőjének, ám ő nem volt jelen, így a vezető képviselője vett át a dokumentumot.

Kapcsolódó tartalmak
Letölthető állományok
Képgalériák
2022. február 14.
2022. január 16.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2022. március 21. 23:10
2022. március 18. 22:48