PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
Nyugdíjas életpálya-modell
2015. szeptember 17. 20:30
Cimkék: pdsz

Egy kollégánk felszólítást kapott az Oktatási Hivataltól. Az alábbiakban az ő történetét ismerhetik meg.

 

1959-es születésű vagyok. 18 éves koromtól dolgozom.1981-től tanítok ugyanabban az általános iskolában. Tehát 2017-ben várhatóan nyugdíjba tudok menni. Néhány hónapot szerintem még hozzáraknak, de ez már semmi!

Igazgatónőm 2013 tavaszán minden 50-es években született kollégát regisztrált a portfólió feltöltésre. Arra gondolt, ha nem megy, legfeljebb visszalépnek. Nem is készítették el, mert, mint kiderült, aki 1958. augusztus 31 előtt született, azoknak nem kell portfóliót tölteni. Én 1959. júniusi vagyok, ezért kérvényt írtam az Oktatási Hivatalnak többször is.

A válasz mindig ugyanaz volt: Mindenkinek kötelező! Azt is kérdeztem, ha sikertelen a vizsgám,nyugdíjból hívnak be pótvizsgázni? Így aztán hosszas szenvedések árán – melyet az informatikai háttér kezelése okozott, feltöltöttem májusban a portfólióm.

/ Nem panaszként írom,de rengeteg időm ment el az oktatóvideókkal,amíg megtanultam miként installáljak, mi a tisztító-program,mert néha el akart szállni a C-meghajtóm./ Ezeket nem tanultam az én iskolás éveimben,nem is volt rá szükségem, s most már, nem is nagyon lesz. Nem is értem, miért kellett ezzel bíbelődnöm, ahelyett,hogy az unokáim meccsét nézhettem volna,vagy együtt fagyizhattunk volna. S még messze nincs vége,mert oly sürgőssé vált a minősítésem valakinek, hogy október elején jönnek és minősítenek.

Ismét tanulok :Powerpoint… , miközben a legfontosabb az lenne,hogy a tavalyi elsőseimet,akik most 2.osztályosok visszaszoktassam az iskolai életbe. Ebben az időszakban felejtik a legtöbbet, ezen kellene dolgoznom, s nem az életpálya-modellel küszködni, mely nem előttem,hanem NAGYON mögöttem van.

Nem tudom van-e válasz a kérdésemre, de miért kell ezt megcsinálni?

Képgalériák
2019. december 24.
2019. december 01.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2019. május 05. 17:16
2019. április 03. 21:13