PDSZ: Érdekvédelem, jogvédelem, függetlenség, szolidaritás, szolgáltatás
Közmunkaprogram és a munkanélküliség csökkentése - A PDSZ sajtóközleménye
2015. május 14. 16:54, Mendrey László
Elképesztő információ jutott a birtokunkba a mai napon. melyből kiderült, hogy a KLIK által fenntartott intézményekben az elmúlt négy hónapban 86(!!!) százalékkal nőtt a közmunka programban alkalmazott munkavállalók száma. Mindez örvendetes is lehetne, ha valódi létszámnövekedésről, a munkanélküliség csökkentéséről lenne szó.

Ez azonban egyáltalán nincs így. A korábban elbocsátott közalkalmazottakkal – jellemzően a pedagógusmunkát segítő, nem pedagógus végzettségűekről van szó – űznek gusztustalan, és etikátlan „játékot”. Azokkal a rendkívül nehéz helyzetben lévő kollégáinkkal, akik nélkül megállna az élet az iskolában, s akik 2008 óta egy fillér béremelést sem kaptak. Most még kevesebb fizetésért kénytelenek elvégezni feladatukat. Megfosztva a közalkalmazottsággal járó relatív biztonságtól, kitéve a nyári szabadság alatti munkanélküliség veszélyének - méltatlanul kizsigerelik és megalázzák őket.

Mindezt egy olyan minisztérium intézményeként, melynek vezetője lelkész. A keresztény etika, és erkölcsiség nagyobb dicsőségére.

A PDSZ felszólítja az Emberi Erőforrás Minisztérium vezetőjét, hogy haladéktalanul állítsa le ezt a visszataszító gyakorlatot, s tegyen intézkedéseket a közmunkás létbe kényszerítettek eredeti foglalkoztatási viszonyának helyreállítása érdekében!

Képgalériák
2022. február 14.
2022. január 16.
Cimkefelhő
Naptár
Videók
2022. március 21. 23:10
2022. március 18. 22:48